Legszebb konyhakertek 2024.

Idén is keressük a település legszebb konyhakertjét! A pusztamérgesi önkormányzat idén is várja minden konyhakerttel rendelkező jelentkezését. A program célja változatlan: elismerhessék a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözzék a lakosságot arra, hogy a saját, ismerősei, vagy családja udvarán, kertjében kialakítsanak egy konyhakertet, melyet gondoznak és zöldséget, gyümölcsöt, fűszert vagy gyógynövényeket termesszenek benne.

Sári Kovács Szilvia ötletgazda idén a „Növényi sokféleség éve” témában hirdette meg az eseményt, vagyis némi előnyt élveznek majd azok a kertek, ahol több fajta található meg, legyen az gyógy-, haszon- vagy fűszernövény. Jelentkezhet bárki, akinek van balkonja, kertje, udvara, bármilyen művelhető területe. Jelentkezéskor, illetve a verseny idején szívesen veszik fotók készítését a balkonról, kertről, mely segíti a bírálók munkáját. A jelentkezési határidő 2024. május 15.

Előny, ha minél sokszínűbb, minél több fajta növény (zöldség és gyümölcs is lehet) és élőlény kap helyet a kertben, illetve ha öko- és biomódszereket alkalmaznak. A versenyben részt vevőket a falukarácsonyi ünnepségen értékelik majd, illetve ismerik el gondos kertművelő munkájukat.
„A legszebb konyhakertek” részletes pályázati felhívása és jelentkezési lapja már letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatalban (6785 Pusztamérges, Móra tér 2.) kérhető Sziráczkiné Virágos-Kis Edit ügyintézőtől beszerezhető. Nevezze be Ön is a kertjét, mutassa meg kertbarát társainak, ismerőseinek a munkáját!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük