PoliceMail 2023. május

A közbiztonság védelme és megőrzése céljából a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya rendszeres tájékoztatókat állít össze és – elektronikus formában – PoliceMail címmel közzéteszi azokat, a hivatkozásokat ill. a szerkesztett hírlevelet is (további közlésre és a lakosság számára hozzáférhetővé tétel végett – megküldi a területileg illetékes önkormányzatoknak.

A hasznos információkat, tanácsokat és lakossági tájékoztató előadások témáját is tartalmazó hírlevél hasznos olvasnivaló a lakosság minden korosztálya számára. Mindig az aktuális, éppen a „terítéken lévő” bűncselekményekkel, lakosságot megtévesztő csalásokkal (pl. ebben a hónapban – tekintettel a közelgő vakációra – az eltűnt gyerekek a fő téma) kapcsolatos írások, tanácsok jelennek meg, amelyek betartásával megelőzhetők vagy jelentősen csökkenthetők az elszenvedett károk. PoliceMail 2023. május

Hasonló elgondolásból az ORFK Rendészeti Főigazgatóság – a 112-es segélyhívó központ koordinátora – is jelentet meg információkat. ők leginkább riasztás / segélyhívás témakörben. Talán nem is gondolnák sokan, hogy veszélyhelyzetben mennyire nem jutnak eszünkbe a teljesen kézenfekvő megoldási lehetőségek, vagy – és ebből is nagyon sok van – mennyire jelentéktelen dolgokat gondolnak annak az emberek és hívják segítségül a 112-t… de a köztünk járó hétköznapi hősök cselekedetei is helyet kapnak az elektronikus kiadványban.
112 Hírlevél 2023. május

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük