Ebek ivartalanítása Pusztamérgesen

A kistelepülések kutyapopulációjának „mederben tartása” és a nem kívánt szaporulat megelőzése érdekében Magyarország Kormánya ivartalanítási programot indított.

Az eb populáció „mederben tartásához” és a nem kívánt szaporulat megelőzéséhez jelenleg az állatok ivartalanítása az egyetlen megbízható eszköz. Becslések szerint hazánkban a kutyák mintegy 10 százaléka ivartalanított. Amíg ez az arány számottevően nem javul, addig nem várható áttörés a kóbor ebek számában sem.

A PROJEKT

A hazai állatvédelem – és önkormányzatunk – egyik fontos feladata a kutyák nem kívánt szaporulatának humánus eszközökkel történő megfékezése, vagyis az ivartalanítás, amelyet minden rendelkezésre álló eszközzel – jelen pályázati forrás biztosította lehetőséggel – támogat. A beavatkozás többek közt mérsékli az ebek domináns viselkedést, visszafogja szökési hajlamukat, de csökkenti az időskori megbetegedések, például a daganatok előfordulásának esélyét is. A kutyák egészségére nézve tehát sokkal több pozitívuma van az ivartalanításnak. A Magyar Falu Program pályázati forrásból 32 db eb ivartalanítása valósult meg.

A megvalósítás kezdete:
2022. január 01.

A befejezés tervezett időpontja:
2022. december 19.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.