Életet mentettek

Pusztamérgesen sokszor lehet találkozni a Polgárőrség feliratú Opel Astrával. Iskolakezdés előtt a faluközpontban, a legforgalmasabb kereszteződésben, a kora esti, éjszakai vagy a hajnali órákban pedig  falu bármely bel- és külterületi pontján felbukkanhat az autó, mi tagadás, biztonságérzetet is keltve a békés szemlélőben. És most megint jókor voltak jó helyen a pusztamérgesi polgárőrök – ez alkalommal emberéletet mentettek.

Jakus István parancsnok és Papp Antal polgárőr volt aznap szolgálatban

Egy március végi napon, az esti órákban kapták a riasztást, hogy egy fiatal hölgy eltűnt váratlanul otthonról és baj lehet… Jakus István, a Pusztamérgesi Polgárőr Egyesület elnöke és Papp Antal éppen járőr szolgálatban voltak, késlekedés nélkül a segélyhívó lakos segítségére siettek. A sebtében beszerzett információk alapján sikeresen felkutatták és még éppen idejében találtak meg az eltűnt személyt, aki önkezével akart véget vetni életének.

A mentők és a rendőrség értesítése után a mentősök szakszerű utasításai szerint cselekedtek és a segítségnyújtásuknak köszönhetően a hölgy életben maradt. Az esemény (mint kimagaslóan jó példa és magatartás) a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek honlapjára is felkerült, valamint a Délmagyarország napilapban is megjelent a hír.

FRISSÍTÉS: (’20. április 22.)
Kitüntetésben részesült a két, szolgálatot teljesítő életmentő polgárőr. Jakus István, az egyesület elnöke és Papp Antal polgárőr az OPSZ központi irodájában Dr. Túrós Andrástól, a Polgárőr Szövetség elnökétől vette át kitüntetését. /Délmagyarország cikk/
Gratulálunk nemes tettükhöz!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.