PoliceMail 2023. november

A közbiztonság védelme és megőrzése céljából a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya rendszeres tájékoztatókat állít össze és – elektronikus formában – PoliceMail címmel közzéteszi azokat, a hivatkozásokat ill. a szerkesztett hírlevelet is (további közlésre és a lakosság számára hozzáférhetővé tétel végett – megküldi a területileg illetékes önkormányzatoknak.

A hasznos információkat, tanácsokat és lakossági tájékoztató előadások témáját is tartalmazó hírlevél hasznos olvasnivaló a lakosság minden korosztálya számára. Mindig az aktuális, éppen a „terítéken lévő” bűncselekményekkel, lakosság számára hasznos információkkal (pl. ebben a hónapban – tekintettel a hideg időjárásra és a fűtési szezonra – a kihűlés és a szén-monoxid mérgezés a fő téma) kapcsolatos írások, tanácsok jelennek meg, amelyek betartásával megelőzhetők vagy jelentősen csökkenthetők az elszenvedett károk. PoliceMail 2023. november

Hasonló elgondolásból a „KiberPajzs közösség is jelentetett meg információkat. Ők a közösségi oldalakon illetve elektronikus levelezésben elterjedt adathalászat / csalások témakörben. Sokan nem is gondolják, hogy a saját biztonságukra hivatkozó „jó szándékú segítségnyújtás” egyáltalán nem az, mint aminek látszik! (EGYIK BANK SEM KÉRI ügyfeleit arra, hogy személyes- és / vagy bankszámla-, illetve bankkártya adataikat TELEFONON egyeztessék az állítólagos „munkatársukkal! Részletek a tájékoztatóban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük