Közfoglalkoztatási kiállítás

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal közfoglalkoztatási kiállítást és vásárt rendez holnap, 2023. november 29-én Szegeden. A rendezvény célja, hogy bemutassák a megyében működő, értékteremtő közfoglalkoztatást. Az évente megrendezett ilyen jellegű esemény már a nyolcadik a sorban – jól érzékeltetve, hogy szükség van a (bármilyen okból) munka világából kiszorulóknak a visszatérésig biztosított álláslehetőségekre.

A rendezvény kiváló alkalmat teremt a résztvevő településeknek arra, hogy bemutathassák bevált gyakorlatukat, az érdeklődők pedig megismerhessék a közfoglalkoztatásban előállított, és feldolgozott termékeket. Ezzel a munkahely teremtési formával a vármegye munkaerő-piaci helyzete is javult az elmúlt években és lehetőséget kínált, hogy munkát és jövedelmet biztosítson mindazoknak, akik önhibájukon kívül elveszítették az állásukat, és rövid időn belül nem tudnak elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon. Nemcsak a gazdaság, a társadalom, hanem a lakóhely számára és az ott élők életminősége szempontjából is fontos, értékteremtő munkát jelent a közfoglalkoztatás.

Pusztamérgesen évek óta sikeres a közmunka program és a megtermelt zöldségfélék feldolgozása; ehhez savanyító üzem került kialakításra a korábbi években. A kész termékeket az önkormányzati étterem használja fel, de a rászorulóknak is rendszeresen osztanak belőle.

Összesen 14 közfoglalkoztató standján lehet majd megismerkedni ennek a foglalkoztatási formának a sokszínűségével. Zöldségek, gyümölcsök, lekvárok széles kínálata várja majd az érdeklődőket. A pusztamérgesi kiállítási terület a földszinti aulából megközelíthető nagyterem bejáratával szemben, mondhatni, központi helyen van, fotóinkon az előkészítő munka során készültek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük