Új kisbusz érkezett

Kategóriáját tekintve személygépkocsi, küllemében pedig egy tetszetős kisbusszal bővült Pusztamérges Községi Önkormányzat gépjármű flottája. Az autó kulcsait a Ford Hovány szegedi telephelyének gépjármű átadójában Dr. Papp Sándor polgármester, Erdélyi-Nagy Renáta aljegyző, Krisztinné Bezdány Erika projekt koordinátor és Buknicz Bernadett tanyagondnok vette át – mondhatni ünnepélyes keretek között – hiszen amíg a gépjármű forgalmazó részéről „rutinfeladat” a legfontosabb jellemzők, tanácsok és információk átadása, addig a használónak ritka és kivételes alkalom, hogy egy vadonatúj autót vegyen át.
A pályázati támogatás segítségével megvásárolt kilenc személyes kisbusz beszerzését korábbra tervezte az önkormányzat, ám a kért felszereltségű és típusú gépjármű nem volt raktáron és az esetenként akadozó gépjárműipari alkatrészellátás késleltette az átvételt.

Eddig. De az autó már a településen van, az elképzelések szerint a régi – szintén szürke – jóval 200.000 km-t futott kisbuszt váltja fel és a tanyagondnok munkáját segíti az idős gondozásban, orvosi vizsgálatokra szállításban, biztosítva ezzel a település (elsősorban) szépkorú lakosságának komfortérzetét, mobilitását, közösségi életbe való bekapcsolódását.

A személygépkocsi beszerzése a Magyar Falu Program keretében
meghirdetett, Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése – 2022 című,
MFP-TFB/2022 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük