Megyei identitás erősítése 29.

A következő rendezvény helyszíne a szőregi Monti Sándor Park volt, ahol számos program várta a kikapcsolódni vágyókat. A megnyitó után egy Nippon Zengo bemutatón és közös tornán vett részt a közönség, amelyet a HIKO Alapítvány vezényelt le, a gyerekek lelkesen másolták a tornagyakorlatokat.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint támogatást nyert az Európai Szociális Alapból a „Megyei identitás erősítése” című és TOP-5.3.2-17 kódszámú felhívás keretében. „A Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című TOP-5.3.2-17-CS1-2020-00001 kódszámú projekt átfogó célja a megye településeinek, térségeinek közösségteremtő kezdeményezése és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi, térségi identitás erősítése az adott célterületen élő helyi lakosság körében. A megye térségében élő közösségek identitásának erősítésében kiemelt szerepet töltenek be a programok, rendezvények, melyek segítik a társadalmi aktivitás és együttműködés erősödését. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, mely vissza nem térítendő támogatás.

sajtóközlemény

A park egyik részén a hódmezővásárhelyi Alföldi Szabadidő Egyesület – Hód Baranta Szakosztályával alkalma nyílt az érdeklődőknek az íjászat, ostorcsattogtatás és egyéb katonai harci formák kipróbálására.
A gyerekek érdeklődően vettek részt a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat dolgozóival kézműves foglalkozásokon. Lehetőség nyílt makramézni, papír virágok hajtogatásra, ragasztásra, hűtőmágnesek készítésére. A helyi iskolások GastroMini keretén belül elsajátították a hamburgerkészítés csínját-bínját, mesterszakácsok vezénylésével. A munkájukat a gyerekek elfogyaszthatták. A Megyei Önkormányzat pedig a résztvevőknek tépett-húsos grillszendvicseket biztosított, desszertként gyümölcssalátát kínált.

A színpadi program a Csongrád-Csanád Megyei Napsugárotthon Szegedi Vakok Otthona színjátszó körének előadásával vette kezdetét, majd a helyi Kossuth Lajos Általános Iskola műsora következett. A Magyar Értéktár méltán híres elemét, a szőregi rózsatő és termesztési területét a Rózsahölgyek Rendje Egyesület mutatta be az érdeklődőknek, akik szebbnél szebb rózsatövekkel érkeztek a rendezvényre.
A program a Tisza-parti Cukorbetegek Egyesület előadásával és egy közös meridián tornával folytatódott.

Ebéd után a Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör Egyesület előadásában Népdalcsokrot hallhattak, majd a Jövőnkért Néptáncegyüttes műsorát láthatták az érdeklődők. A színpadi előadásokat Tóth Bagi Band blues koncertje zárta. A Virgonckodó népi, hagyományos fajátékok egész nap rendelkezésre álltak az érdeklődők számára, felejthetetlen élményt nyújtva a rendezvény összes résztvevőjének.

A rendezvényen megyei termelők, kézművesek is megmutatták munkáikat. Kitelepült a kisteleki Levendulatündér, a szőregi Boszorkánysziget, a domaszéki mézes és a Kapocs Alapítványtól népi bútorfestő, ördöglakatokat, gyöngyékszereket, és patchwork-öket kiállító kézműves.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat sok szeretettel várja a Kedves Érdeklődőket 2022. szeptember 23–án, a programsorozat következő állomásán, Zákányszéken.

A projektet a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat valósítja meg 2021.01.01-2022.09.30 között.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt www.csongradcsanad.hu/identitas aloldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Katona-Lázár Mária
lazar.maria@csongradcsanad.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük