Önkéntes kerestetik!

Kulturális intézményekhez juttatott el körlevelet az Emberi Erőforrások Minisztériuma. „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség” – áll az üzenet mottójában a levél elején.
Mint az Önök is tapasztalják, a COVID-19 járvány negyedik szakaszába léptiink. Az Országos Mentőszolgálat ebben a helyzetben kiemelt feladatokat lát el, különös tekintettel a háziorvosok által a fertőzött gyanús esetek szárnára igényelt szűrővizsgálatok elvégzésére.
A szűrővizsgálatok koordinálása érdekében már a járvány korábbi szakaszában is bővített számú telefonvonal biztosításával fogadták a hívásokat, és jelenleg is elsősorban az Országos Mentőszolgálat országosan működő COVID Call centereiben felmerülő feladatokra várjuk önkéntesek jelentkezését.
A járvány elleni védekezés, az emberek életének egészségének védelme olyan összetartást igényel mindnyájunktól, amelynek keretében fontos kérésekkel fordulunk intézményeink felé – építve az eddigi készséges segítségre és sikeres együttműködésre.” – áll a helyettes államtitkár levelében.

Az előző sikeres időszakhoz hasonlóan a kulturális ágazat területéről jelentkező önkéntes segítőkkel szeretnék támogatni az OMSZ fent leírt munkáját, ezért azzal a kéréssel fordultak a kulturális ágazatban dolgozó szakemberekhez, hogy jelezzék részükre azok neveit, akik a fent leírt feladat ellátására önkéntesként jelentkeznek. Különösen várjuk a korábban is önkéntességet vállalt és gyakorlatot szerzett kollégák jelentkezését.

Fontos információ, hogy az önkéntes kollégáknak szükséges a koronavírus elleni védőoltás, tekintettel arra, hogy vállalt feladatukat egészségügyi intézményben látják majd el.

Elhatározása esetén keresse munkáltatóját a részletekért, a visszajelzéseiket november 30-ig várják. Kérdések esetén tájékozódhat a kulturális intézmények kollégáinál is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük