Tanyatűz a kertek alatt

Az elmúlt napok, hetek csapadékmentes és hőség által kísért időjárása következtében fokozódott az avar-, erdő- és tarlótüzek veszélye, s ahol – akár csak kis időre – alábbhagy a figyelem, könnyen megtörténik a baj. Így történt ez egy balotaszállási (lakatlan) tanya környékén is az öttömösi-pusztamérgesi határszélen.

Az önkéntesek a „szomszédban” is segítenek, ha baj van – tájékoztatta olvasóit a Bács-Kiskun Vármegyei hírportál. A füstöt még Pusztamérgesen is érezni lehetett… a riasztási lánc kiépítése folyamatban van, hogy – településünk megyeszéli elhelyezkedéséből adódóan – a balotaszállási és zsanai területekre is első kézből kapjanak értesítést a tűzoltók. (A mostani riasztás a jó munkakapcsolatnak volt köszönhető.)
A teljes terjedelmében égő melléképületről a száraz aljnövényzeten a szomszédos területekre, kaszálóra és tarlóra is átterjedt a tűz. Az öttömösi és pusztamérgesi önkéntes tűzoltók a Bács-Kiskun Vármegyei hivatásos egységek irányítása mellett végezték a tűzoltási feladatokat. A kárelhárítás és az oltási utómunkálatok az est órákig tartottak.

Az aktuális – naponta frissülő – tűzgyújtási tilalomról „első kézből” az Erdőtűz honlapról tájékozódhatnak, ahol a tűz elleni védekezésről, legfontosabb teendőkről is hasznos információk érhetők el. A Pusztamérges Községi Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület hírei pedig a csapat saját honlapján érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük