Megyei identitás erősítése 3.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Szegváron, a Károlyi-kastély udvarán tartotta rendezvénysorozatának következő állomását, ahol a szegvári és környékbeli gyerekeké volt a főszerep. A délelőtti órákban a szegvári, mindszenti és szentesi ovisok nevetésétől volt hangos a kastély udvara. Oviolimpia keretein belül sportoltak, különböző állatok mozgásait próbálták utánozni, labdajátékokkal ügyességi feladatokat teljesítettek és egyensúlyfejlesztő gyakorlatokban ügyeskedtek.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint támogatást nyert az Európai Szociális Alapból a „Megyei identitás erősítése” című és TOP-5.3.2-17 kódszámú felhívás keretében. „A Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című TOP-5.3.2-17-CS1-2020-00001 kódszámú projekt átfogó célja a megye településeinek, térségeinek közösségteremtő kezdeményezése és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi, térségi identitás erősítése az adott célterületen élő helyi lakosság körében. A megye térségében élő közösségek identitásának erősítésében kiemelt szerepet töltenek be a programok, rendezvények, melyek segítik a társadalmi aktivitás és együttműködés erősödését. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, mely vissza nem térítendő támogatás.

Sajtóközlemény

A Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Polner Eörs az olimpikonok mindegyikének aranyérmet és oklevelet nyújtott át, az egész csoportjuknak nyert társasjátékok mellett. Az óvodapedagógusok segítségével népi fajátékokat próbálhattak ki a gyerekek, a kedvencek közé a halacskahorgászat tartozott.

A szegvári kisiskolások rendhagyó tanórákon vehettek részt, melyet a Magyar Vöröskereszt játékos kérdezz-felelek-kel indított az elsősegélynyújtás fontosságának témakörében. A SZOTE On Tour jóvoltából szájhigiéniai előadást hallgathattak az érdeklődők. A Nemzeti Művelődési Intézet munkatársa a színpadon a gyerekekkel együtt játszott, bemutatva a megyei értékeket, hungarikumokat. A nagyobbak Bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági kvízeket töltöttek ki, és a részeg szemüveget is kipróbálhatták.
A felső tagozatosok Szerényi Béla és Zenekara által ismerkedhettek meg a népzene egy csokrával, koncertjüket követően közös éneklésbe vonták be a gyerekeket.

Délután az alsósok ügyességi feladatokkal tarkított játékos csapatverseny keretében sportvetélkedőn vettek részt. A vetélkedő diákok mindegyike ajándékot kapott, melyet Gémes László elnök nyújtott át részükre. A megye termelői közül a gyerekek beszélgethettek lekvárkészítővel, levendula termesztővel, szörpöket kóstolhattak és megismerkedhettek az ékszer készítéssel is.

A délután folyamán a Királydinnye Citerazenekar vonta be a közönséget a népi hagyományok világába, amelynek folytatásaként a szentesi Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a szegvári Dobbantó Néptáncegyüttessel összefogva egy hangulatos, pörgős néptáncforgataggal szórakoztatta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat sok szeretettel várja a Kedves Érdeklődőket 2021. szeptember 24–én a programsorozat következő állomásán, Üllésen. Ismerjük meg együtt megyénk településeinek sokszínűségét!

A projektet a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat valósítja meg 2021.01.01-2022.09.30 között.

Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat
Sajtószolgálata

Előzmény: Megyei identitás program indító / Megyei identitás erősítése 1. / Megyei identitás erősítése – rajzokban / Megyei identitás erősítése 2. /

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük